23 Mart 2010 Salı

havagazı deposu

 

Bazı büyük şehirlerin dış mahallelerin­de, ağır ağır inip çıkan, silindirsi çan biçiminde depolar görülür. Bunlar, ısıt­ma ve aydınlatmada kullanılan hava-gazının değişik hacimde, fakat sabit ba­sınçta depo edildiği haznelerdir. Gaz basıncının sabit tutulması, evlerdeki ocaklara gelen gazın miktarında âni azalma veya çoğalmalar olmasını önler. Bizim dışardan gördüğümüz silindirsi çan, betonarme veya demir saçtan bir büyük .su haznesinin içine daldırılmış­tır. Çanın yükselip alçalması, çevresini saran madenî kafese tespit edilmiş ray­lar üzerinde gidip gelen bir tekercikler sistemiyle sağlanır.

Büyük şehirlerde gittikçe artan havaga­zı tüketimine cevap verebilecek süper-gazomctre'leri gerçekleştirebilmek için, son derece ilgi çekici bir çözüm yolu bulunmuştur: Havagazını. yerin altın­daki geçirimsiz kil tabakaları arasında kalan, çok büyük sığalı. geçirgen kum katmanlarının içine depo etmek! Kum katmanının, büyük miktardaki gazı ba­rındıracak kadar boş yer ihtiva etmesi, ilk bakışta şaşırtıcı görünebilir. Ancak, kumun son derece gözenekli bir malze­me olduğu unutulmamalıdır. Meselâ Fransa'nın Fontainebleau dolayında bu­lunan ve yüzeyi 4 kilometrekare, kalın­lığı 10 metre olan bir kum katmanı, 10 milyon metreküp hacminde bir boşluk sağlamaktadır.

4 yorum:

  1. havalandırma sistemleri ile ilgili Bim havalandırma İstanbul firmasının 60 yılın üzerindeki tecrübesine tüm projelerinizde güvenebilirsiniz. Detaylı havalandırma bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Havalandırma sistemleri kapalı bir ortamın havasını değiştirmek amacıyla farklı yöntemlerle, çeşitli araçlar kullanarak dışarıdan temiz havanın içeriye alınması işlemine denir. İstanbul da faaliyet gösteren firmamız havalandırma, ısıtma ve soğutma sektöründe hizmet vermek amacıyla 1978 yılında kurulmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Çalışmalarınızda havalandırma sistemleri olarak Bimm havalandırma başarılar diler.

    YanıtlaSil
  4. The Best Online Casino | Kadang Pintar
    Play with Bitcoin & 바카라 사이트 Real Money at Kadang Pintar! Exclusive offers, bonuses and 온카지노 latest promotions. Get your free bonuses for Desktop & Mobile! 메리트 카지노 쿠폰

    YanıtlaSil